Wat is een Fysiotherapeut/Manueel Therapeut?

Een Fysiotherapeut is een zorg-medewerker die gespecialiseerd is in het behandelen en begeleiden van mensen met allerlei klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, kort door de bocht de botten, gewrichten en de spieren. Maar zo simpel als hier gesteld is het natuurlijk niet. Er komen regelmatig ook andere aspecten kijken bij het ontstaan van klachten of een blessure. Door verschillende cursussen te volgen probeer ik mij steeds weer verder te ontwikkelen op de vlakken die een aanvulling geven op het werk als Fysiotherapeut.

Zo ook heb ik de 3-jarige Master opleiding Manuele Therapie gevolgd aan de SOMT in Amersfoort. Een Manueel Therapeut is een gespecialiseerde Fysiotherapeut op het vlak van het behandelen van klachten met als uitgangspunt een goed functionerend gewricht. Goed functionerende gewrichten zijn zeer belangrijk voor het behoud van onze mobiliteit. Een beperkte mobiliteit in een gewricht maakt dat spieren niet goed hun werk kunnen doen en ook andersom. Als Manueel Therapeut heb ik de vaardigheden om een betere diagnostiek te doen in het beoordelen van de gewrichtsfuncties en kan ik eventueel via manipulaties of mobilisaties van de gewrichten zorgen voor het doorbreken van beperkingen. Daarnaast heb ik als Master Manuele Therapie geleerd om op basis van wetenschappelijke literatuur mijn kennis steeds te toetsen en indien nodig mijn manier van behandelen bij te stellen als blijkt dat andere vormen van behandelen effectiever zijn.

Wat moet ik meenemen?

Voor de eerste behandeling (Intake) is het handig om uw BSN nummer mee nemen (deze staat onder andere op uw Zorgpas, Rijbewijs en ID-kaart/Paspoort).

Neem ook graag alle relevante informatie mee die van nut kan zijn voor uw behandeling, zoals een verwijzing van de arts, verslagen van eerdere onderzoeken (denk aan radiologische verslagen van röntgenfoto/MRI/echografie), maar ook een overzicht van medicijnen indien relevant.

Houdt u er qua kleding rekening mee dat u gevraagd kan worden om zich deels te ontkleden wanneer dat voor een lichamelijk onderzoek nodig is. Een korte broek en t-shirt zijn daarvoor altijd handig. Er is mogelijkheid op de praktijk om u ter plekke om te kleden.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dit is erg afhankelijk van de soort klachten die u ondervindt. U kunt altijd bellen om te overleggen, zodat we een gerichtere indicatie hiervan kunnen proberen te geven. Maar ook aan dit advies kunt u geen rechten ontlenen.

Wat moet ik aantrekken naar mijn afspraak?

Voor de intake is het handig om qua kleding rekening te houden met het feit dat u gevraagd kan worden om, waneer u daarmee instemt, zich deels te ontkleden om de regio van uw blessure beter te kunnen onderzoeken.

Voor specifieke blessures kan het nuttig zijn om relevante sport-items mee te nemen. Denk bijvoorbeeld aan hardloopschoenen bij een hardloopblessure. Het schoeisel kan in dit geval soms helpen om een betere indruk van de manier van lopen te krijgen of zelfs nodig zijn om een hardloop-analyse op de loopband of buiten te kunnen uitvoeren bij het onderzoek.

Hoe kan ik een afspraak maken?

Dat kan via ons telefoonnummer (020-7370734), onze online boekingssysteem, of het contact-formulier op deze website.

Moet ik verwezen worden door een arts?

Niet altijd. Het is ook mogelijk om direct een afspraak bij ons te maken. Dit heet Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie. Indien nodig voor uw vraag/blessure kunnen we natuurlijk altijd nog in contact treden met uw huisarts of specialist.

In sommige gevallen, zoals na een operatie, is een verwijzing van een specialist wel nodig om bijvoorbeeld aanspraak te maken een chronische indicatie en vergoeding vanuit de Zorgverzekeraar.

Bij twijfel kunt ons altijd bellen om dit vooraf te bespreken.

Treatment duration depends on your diagnosis, the severity of your impairments, your past medical history, and other factors.  Re-evaluations will be done to assess your progress and your therapist communicates with your physician to help you achieve your therapy goals.

We sees and treats patient for a wide range of conditions and diagnoses.  Please visit our Services for an extensive list of conditions and diagnoses we see patients for.

Physical Therapy at Physio is proud to have 20 physical and occupational therapists on staff who have obtained and achieved advanced certifications in orthopedics, sports, hand therapy, manual therapy, and pedorthics.

We will check with your health insurance provide to determine if outpatient physical therapy services are covered under your plan. We recommend that you confirm  your insurance coverage.

Call the facility in which you go to for all your regular appointments.  You may also call our administration office at + 123 556 7890.

Stel een vraag

Voel je vrij om ten allen tijde een vraag te stellen. Dat mag telefonisch op 06-24628671 of via dit formulier. Ik probeer deze dan zo snel als mogelijk te beantwoorden.